Bespoke wallpaper in the netherlands

Robin Sprong Wallpapers uit Kaapstad, is één van de meest toonaangevende wallpaper designstudio’s uit Zuid Afrika. Met een divers portfolio en constant vernieuwende internationale collectie staan zij garant voor een sprekend en vaak iconische interieur. De open houding en vrije werkwijze stelt de gecureerde designers in staat door middel van hun ontwerp te reageren op de dagdagelijkse actualiteit. Van de Zuid Afrikaanse ontwerpers van Soil & Co tot de Russische Tretchikoff.

Onze beider overtuiging dat ieder interieur wel wat meer ‘eyecandy’ kon gebruiken, bracht ons snel steeds dichter bij elkaar.

“Yo, Mr. Mister!”

“Hey Mister vèn Hèrk!”

Zo beginnen vaak de Skypes of telefoongesprekken die ik met Robin heb. Het geeft direct weer hoe warm en vriendschappelijk de relatie is tussen 2 kerels die beiden de connectie tussen mens en design zo haarfijn aanvoelen. Ondanks dat ze zich beiden aan de andere kant van de wereld bevinden. Robin Sprong in Kaapstad, Vincent van Herk in Eindhoven.

Lezen verder

Ik ontmoette Robin flink wat jaren terug voor het eerst op een textiel-expo in Duitsland en er was direct een klik. Onze beider overtuiging dat ieder interieur wel wat meer ‘eyecandy’ kon gebruiken, bracht ons snel steeds dichter bij elkaar. Op dat moment was ik al een aantal jaren aan de slag met design & print in interieur-projecten, maar bleef de wens naar een gecureerde designcollectie steeds sterker terug komen.

Ondertussen deed ik een aantal inspirerende projecten met Robin samen, waaronder een kleurrijke designexpo tijdens Dutch Design Week (www.ddw.nl) en gezamenlijke podiumpresentaties bij onder andere HP (Hewlett Packard), op hun hoofdkantoor in Barcelona.

Eind 2019 kwam het er van. Terwijl ik in Nederland met mijn dikste trui aan het Skypen was met een oververhitte Robin in zwembroek, kwam dan toch het hoge woord er uit. Waarom gaan we de Robin Sprong Wallpaper collectie die nu succesvol wordt ingezet in Zuid-Afrika, Duitsland, Australie, VS en Engeland, ook niet actief in Nederland tonen. Dutch Design een extra laag geven met de aansprekende Zuid-Afrikaanse ontwerpen van Robin Sprong.

En daar zijn we gestart. Met een paar klikken heb je toegang tot een design-bibliotheek met de meest waanzinnige patronen, kleuren, dessins en fotobeelden. Personaliseren is in mijn optiek niet alleen je eigen foto’s of ontwerpen laten zien. Personaliseren is vooral tonen wie je bent, vaak kan dat expressief zelfs nog veel beter door een sterk vormgegeven ontwerp. Wanneer je dat toevoegt aan je interieur, bevind je je thuis in een constant aanwezig persoonlijk compliment in de vorm van je eigen gekozen wandbekleding. Je hoeft nadat je je behangklus klaar hebt alleen nog maar zelf de kaarsjes aan te steken…

Have fun!

Have fun!

Vincent

(Vincent van Herk is mede oprichter van Driven by Design, een initiatief waarin hij bedrijven en designers helpt elkaar te ontmoeten, begrijpen en samenwerken)

Would you like to order a Wallpaper?

We will need the SKU, Product name, and the dimensions.

LATEST RANGES